Σελίδες

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ … Η ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ



Στοχεύει ψηλά η οικογένεια Κορακάκη!!!
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα – Ολυμπιακοί Νέων στην Κίνα και Παγκόσμιο στην Ισπανία



Του Θανάση Πολυμένη


Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Κορακάκη ασχολείται με την σκοποβολή και έχει βάλει υψηλούς στόχους. Μέλη του Σκοπευτικού Συλλόγου Δράμας, ο πατέρας Αναστάσιος Κορακάκης και ο 15χρονος γιος Διονύσης, και η Άννα μέλος του Σκοπευτικού Ομίλου «ΩΡΙΩΝ» της Θεσσαλονίκης.
            Αμφότεροι έχουν βάλει υψηλούς στόχους, τους οποίους διεκδικούν με σοβαρές αξιώσεις στο άθλημα της σκοποβολής. Η 17χρονη Άννα Κορακάκη, έχει ήδη κατακτήσει πριν από δύο χρόνια τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που είχε γίνει στη Σερβία, ενώ στις 25 Φεβρουαρίου αναχωρεί για τη Ρωσία, όπου θα διεξαχθεί το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αυτή τη φορά, όπως λέει η ίδια μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο», έχει δύο μεγάλους στόχους.

Η Άννα Κορακάκη εν δράσει με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας.
            Πρώτος στόχος της Άννας, η οποία αγωνίζεται στο αεροβόλο πιστόλι, είναι να προκριθεί ανάμεσα στους έξι πρώτους νέους από την Ευρώπη, οι οποίοι θα αγωνιστούν το ερχόμενο καλοκαίρι στην Ολυμπιάδα Νέων που θα διεξαχθεί στην Κίνα. Και ο δεύτερος στόχος της, είναι να πάρει για άλλη μια φορά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το 2013 μάλιστα, όταν η Άννα συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυροβόλων στην Κροατία, ήταν η μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συγκεντρώνει πάντα την αφρόκρεμα των σκοπευτών και πρόκειται για κορυφαία διοργάνωση.
            Ο επόμενος στόχος της Άννας Κορακάκη είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής που θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Γρανάδα της Ισπανίας. Όπως λέει η ίδια στον «Πρωινό Τύπο», «η πρώτη επαφή με την σκοποβολή, ήταν πριν από 5 χρόνια, στο παλιό σκοπευτήριο στο γήπεδο της ΔΟΞΑΣ. Ξεκίνησα νωρίς με τις πρώτες επιτυχίες, οπότε ενθουσιάστηκα και συνέχισα με περισσότερη διάθεση και σκληρή δουλειά.»
            Αναφερόμενη στις υποδομές του Συλλόγου, πιστεύει ότι υπάρχουν μεγάλες προοπτικές να γίνει κάτι καλό στη Δράμα. «Μπορούν να αξιοποιηθούν διάφοροι χώροι στην πόλη της Δράμας, γιατί δεν χρειάζονται πολλά χρήματα και μεγάλοι χώροι, όπως τα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Οπότε αν αξιοποιηθούν σωστά κάποιοι χώροι, μπορούν να γίνουν ωραία σκοπευτήρια».
            Η προπόνηση της Άννας είναι καθημερινή. Δύο ώρες στο σκοπευτήριο, αρκετή δουλειά στο γυμναστήριο για φυσική κατάσταση αλλά και στο σπίτι ακόμα.

Πατέρας, αθλητής, προπονητής
            Ο Αναστάσιος Κορακάκης είναι ο πατέρας της Άννας. Ο ίδιος αθλητής της σκοπευτικής και προπονητής της Άννας και του Διονύση. Κατέχει ήδη ένα χρυσό μετάλλιο στο ελεύθερο πιστόλι και ένα αργυρό στο αεροβόλο της κατηγορίας ανδρών. Όπως μας λέει, ο «Σκοπευτικός Σύλλογος Δράμας ιδρύθηκε πριν από 3 χρόνια, το 2011. Σήμερα αριθμεί περί τα 120 μέλη και ασχολείται κυρίως με την πρακτική σκοποβολή, ενώ ένα τμήμα του ασχολείται με τα αεροβόλα πιστόλια. Ο ίδιος καλεί όσα παιδιά ενδιαφέρονται και τους αρέσει η σκοποβολή, να εγγραφούν στον Σύλλογο για να προπονούνται. Ο ίδιος πάντως, στοχεύει να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στη Γρανάδα της Ισπανίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο Βενιαμίν της οικογένειας
            Ο Βενιαμίν της οικογένειας, είναι ο 15χρονος Διονύσης Κορακάκης. Κατέχει ήδη ένα αργυρό μετάλλιο στο ελεύθερο πιστόλι και ένα χάλκινο στο αεροβόλο της κατηγορίας εφήβων σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η σκοπευτική είναι μια οικογενειακή παράδοση, από την οποία δεν θα μπορούσε να λείπει ο μικρός γιος. Ο Διονύσης ασχολείται ένα χρόνο με καθημερινές δίωρες προπονήσεις και στόχος του είναι να μπει στην Εθνική Ομάδα για να πάρει μέρος κι αυτός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ισπανία. Για το άθλημα της σκοποβολής, λέει χαρακτηριστικά: «Επειδή μερικοί πιστεύουν ότι είναι ένα πολύ εύκολο άθλημα, θα έλεγα να έρθουν να δουν από κοντά, πόσο πραγματικά δύσκολο είναι το άθλημα της σκοπευτικής.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου